I EM

Emma Maria Lesuis (Leiden, 1988)

In 2014 behaalde ik mijn Master of Arts in Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Sindsdien ben ik werkzaam als autonoom storyteller met een focus op documentaire. Ik regisseer, film en monteer mijn eigen documentaireprojecten. Daarnaast schrijf ik en sta ik eens op het podium: met eigen teksten, een documentairevoorstelling of als moderator/presentator.

Op dit moment werk ik aan de documentaire ‘mijn land, mi gron’ die in Suriname is gefilmd. Deze zal in het najaar van 2018 op Canvas (BE) verschijnen. Daarnaast ben ik begonnen aan de documentairereeks ‘in search of democracy’ voor Stichting Nieuwe Helden en zal ik aankomend jaar brieven schrijven voor Rekto:Verso.┬áMijn website is niet up to date, dus als je wilt weten wat ik op dit moment uitspook, geef me een belletje of stuur me een mailtje.

Ik werk(te) voor/ samen met/, ben/was te zien/lezen op o.a.:
Oerol, Theater Rotterdam, Welcome To The Village Festival, De Correspondent, VICE, Broadly, VersPers, Canvas, VRT Jaaroverzicht, Betweter Festival, Woordfees Stellenbosch, Jan Eef Festival, Cinepodium, deBuren, nY, Journalismfund, Stichting Democratie en Media, NPO2, Recyclart, DOX, Roots Festival, Studium Generale Antwerpen, Oxfam Gent, Villanova Festival, Secret Rooms Festival, Free Press Unlimited, De Torenkamer, Eredoctoraten UA, Movies That Matter Festival, Rekto:Verso en Stichting Nieuwe Helden.