DE TORENKAMER

Vijf dagen zat ik opgesloten in De Torenkamer van Opium radio 4 in het Vondel CS gebouw, temidden van het Vondelpark. Het thema van mijn onderzoek was activisme: kan je een activist worden of moet je dat zijn? Elke dag hield ik een blog bij en op vrijdagavond presenteerde ik een bewerking van de tekst ‘De stille activist in mij’ voor een radioperformance.

http://www.radio4.nl/opiumop4/thema/3/de_toren_kamer/159/emma-lesuis

Van 7 tot 16 juli 2017 was het Torenkamerfestival waar 55 kunstenaars die een week lang in de Torenkamer vertoefden, hun werk lieten zien. Mijn onderzoek naar ‘de activist’ was te zien in de vorm van interviews met diverse personen op tv’s, delen van mijn tekst ‘De stille activist van mij’ waren te lezen en samen met Olaf Zwetsloot op saxofoon droeg ik een bewerkte versie van die tekst voor.