Schrijversresidentie in Parijs

http://www.deburen.eu/nl/programma/detail/mais-oui-paris-2016-in-de-brakke-grond

Twee weken verbleef ik met 17 schrijvers op een campus in Parijs. Naar aanleiding van de residentie schreef ik twee teksten: ‘Wakker’ en ‘Oei!’. Wakker droeg ik voor op Mooie Woorden in Utrecht, tijdens de literaire talkshow Einstein-Bekkering in Eindhoven van Persis Bekkering en deze werd opgenomen in de literaire podcast Ondercast van Lisa Weeda en Dennis Gaens. Een bewerking van de tekst heette ‘De stille activist in mij’ en deze werd gebruikt voor een documentaire-voorstelling op het Secret Rooms Festival in het Volkshotel in Amsterdam, voor een radio-performance tijdens een residentie in de Torenkamer van Radio 4 en daarmee ben ik een van de drie winnaars van de essayprijs voor diversiteit van literatuurtijdschrift nY.

Beluister hier de tekst ‘Wakker’ in Ondercast.

Beluister hier de audio-opname op de Mais Oui! Paris-avond van deBuren in Brussel: