Emma Lesuis

Land grabbing oftewel ‘landjepik’ is helaas geen onbekend fenomeen in Afrika. Wij, Sofia da Palma Rodrigues, Boaventura Monjane, Diogo Cardoso en ik onderzochten dit in de noordelijke regio van Mozambique. We spraken met kleine boeren die door buitenlandse landbouwbedrijven in grote problemen komen. Is land grabbing het nieuwe kolonialisme?

Premiere: verwacht in september 2017

Saudade: een reportagereis naar Mozambique

We wachten. We wachten al een uur op het derde interview dat er nooit van zal komen. We zijn nu twee dagen in Nampula, Mozambique en alles verloopt precies niet volgens plan. Vol energie kwamen we aangewaaid vanuit Zuid-Afrika, Portugal en Zimbabwe om na tal van skype-sessies met zijn vijven aan het land grabbing-project te werken. Met journalist en activist Boaventura (Mozambique), (onderzoeks)journaliste Sofia (Portugal), visueel storyteller Diogo (Portugal) en ik, de Dutchie, in de rol van cameravrouw.

Lees hele blog

Bezoek website

Photos-for-Ema-5-3.jpg Photos-for-Ema-6-2.jpg Photos-for-Ema-1-2.jpg Photos-for-Ema-11-2.jpg Photos-for-Ema-10-2.jpg Photos-for-Ema-4-2.jpg Photos-for-Ema-13-2.jpg